WEMOS D1 Mini

WEMOS D1 Mini


( Arduino - ArdioX )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 5 ks

Cena :
(v EUR : 10.2 €)
249 ksKoupit


Základní deska mikroprocesorové stavebnice kompatibilní se systémem ARDUINO - WEMOS D1 v miniaturním provedení !

Jedná se o přelomovou věcičku pro všechny, kteří znají systém Arduino. Je to deska s rozměry pouze 25x35mm, která obsahuje kompletní WiFi modul pro bezdrátové připojení a jednoduše programovatelný mikroprocesor.

Díky speciálnímu software se dá jednoduše programovat v systému Arduino IDE, přičemž naprostá většina příkazů a knihoven s touto deskou pracuje bez problémů (LCD displeje, SD karty, relé...) - kromě rozdílných věcí, plynoucích z odlišné architektury systému Wemos.

Wemos totiž nepoužívá mikroprocesory ATMega, ale mikroprocesor ESP8266. Ten má sice například jenom jeden analogový vstup, ale má zase jiné výhody (taktovací kmitočet 80Mhz, mnohem větší paměť atd.). Digitálních vstupů/výstupů má 11, přičemž většina z nich může pracovat v režimu PWM.

Zájemci si jistě snadno najdou na internetu další potřebné informace. Pokud ještě Wemos - nebo dokonce ani Arduino neznáte, musíte to určitě vyzkoušet. Tato stavebnice chytí každého elektrokutila bez rozdílu věku. S minimálními náklady a minimálním úsilím si dokážete sami vyrobit a naprogramovat stovky nejrůznějších zařízení - od měřících přístrojů, přes nejrůznější termostaty, ovladače, až třeba po inteligentní roboty. A když vás výrobek omrzí ? Jednoduše ho přeprogramujete na něco jiného...

Co třeba takový bezdrátový termostat s vlastní Wi-Fi, který se dá ovládat přes internet z jakéhokoliv místa na světě (tedy samozřejmě tam, kde je přístup k internetu) ? Na poslední fotografii vidíte přesně takovou věc - miniaturní kompletní bezdrátový termostat se spínacím relé. Ano, ta zelená věcička co leží vedle je opravdu víčko z běžné dvoulitrové PET lahve !

A podobných chytrých věciček se dá postavit s tímto systémem tisíce. A to dokonce i bez páječky a bez velkých znalostí programování. Tohle prostě musíte zkusit...



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




WEMOS D1 Relay shield


Arduino Nano


WEMOS D1 R2


Nabíječka SPARTA BN2 12V/4A








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty