Signální generátor SSG10 - stavebnice

Signální generátor SSG10 - stavebnice


( Stavebnice ,Generátory )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 1 ks

Cena :
(v EUR : 32.9 €)
799 ksKoupit


ZVLÁDNU TO POSTAVIT ?
Složitost : určeno i pro začátečníky
Pájení : vyžaduje praxi v pájení
Oživení : funguje ihned po sestavení

Soubor dílů pro stavbu servisního AM generátoru, řízeného pomocí počítače. Tento generátor vyrábí stabilní a přesný sinusový signál, jehož frekvenci je možné nastavovat v rozsahu 0-40 MHz s rozlišením 1 Hz. Signál může být amplitudově modulován vnitřním zvukovým signálem (také s nastavitelnou frekvencí). Je to ideální pomocník každého radioamatéra a kutila, například pro nastavování vlastnoručně vyrobených krystalek a rádií. Velmi dobře také poslouží konstruktérům zesilovačů a dalších zařízení z oblasti audiotechniky.

Stavebnice obsahuje desku řídícího mikroprocesoru s nahraným ovládacím programem, desku digitálního generátoru, další potřebné součástky a CD s řídícím programem pro operační systém Microsoft Windows.

Složení je velice jednoduché (jedná se v podstatě pouze o propojení obou desek pomocí několika drátů a připojení jednoho tranzistoru a rezistoru - schéma je na třetím obrázku). Kvůli miniaturním rozměrům je ale stavebnice vhodná přece jenom spíše pro pokročilé radioamatéry, kteří už dobře ovládají pájení.

Generátor se k počítači připojuje přes USB port (běžný USB mini konektor, pokud nemáte kabel už doma, seženete za pár korun v každém supermarketu) a nepotřebuje žádné vlastní napájení.

Pomocí programu pro Windows (Windows 98, Windows XP, Windows 7 a 8. Aktuální verze pracuje i s novým Windows 10) je možné generátor komfortně ovládat, nastavovat všechny potřebné parametry a ukládat je případně do paměti pro další použití. Taktéž umožňuje režim SWEEP, který automaticky přelaďuje generátor v zadaném rozsahu po určitý časový interval.

Více podrobností naleznete na www.radiox.cz/srs



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Signální generátor SSG10


Signální generátor SSG20 - stavebnice


Anténní a telefonní drát PK-1


Odporový drát Kanthal

Soubory ke stažení :
Návod k sestavení a obsluze (PDF - 0.6 MB)








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty