Stavebnice rádia Air Band

Stavebnice rádia Air Band


( Stavebnice ,Radiopřijímače , Stavebnice rádií , Radioamatérský provoz )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 3 ks

Cena :
(v EUR : 28.7 €)
699 ksKoupit


ZVLÁDNU TO POSTAVIT ?
Složitost : určeno pro mírně pokročilé
Pájení : vyžaduje praxi v pájení
Oživení : oživení je velmi snadné

Stavebnice radiopřijímače AVIATIC M-60 pro poslech na "leteckých" pásmech - 118-136MHz

Jedná se o velmi citlivý superhet s kvalitně propracovanou konstrukcí, který je ale koncipován tak, že jeho sestavení zvládne i mírně pokročilý amatér, který ovládá techniku pájení - i když se zdá zapojení na první pohled složité.

Na čínských serverech se prodává množství podobných stavebnic, ale pouze tato verze nepotřebuje žádné složité navíjení cívek, protože potřebné cívky jsou vyleptány přímo na desce s plošnými spoji.

Součástí stavebnice jsou i objímky na integrované obvody (stavebnice jich obsahuje celkem 5), takže nehrozí jejich zničení při pájení. Deska je velmi dobře popsána, takže je jasné co kam patří a prakticky není možné se při troše pozornosti splést - sestavené rádio pracuje na první zapojení !

Uvedené pásmo je určeno pro komunikaci při řízení letového provozu (s modulací AM) a na sestaveném rádiu můžeme zachytit rozhovory pilotů letadel s řídící věží, nebo mezi sebou. Poslech je zcela legální.

Přijímač je vybaven laděním pomocí kapacitní diody (varikap), mezifrekvencí 10.7MHz, nastavitelnou šumovou bránou (squelch) a regulátorem hlasitosti. Poslech je primárně určen pro sluchátka, ale použitý zesilovač (LM386) umožňuje i bezproblémové připojení reproduktoru, pro hlasitý poslech. Anténa se připojuje pomocí běžného konektoru BNC, takže je možno připojit jak kus drátu, tak i pořádnou směrovou anténu YAGI atd. Pro přenosné provedení si určitě přikupte teleskopickou anténu - máme v nabídce i typy, přímo s BNC konektorem. Zvýšení dosahu je pak možné nějakou lepší, výše položenou anténou - například z naší stavebnice AVIATIC-DX.

Přijímač je tak citlivý, že narozdíl od různých jednoduchých konstrukcí nemusíte bydlet v těsné blízkosti letiště, ale zachytíte i letadla, která právě prolétávají ve vaší oblasti (obvykle je ale logicky slyšet jenom jedna strana - tedy to, co říká pilot).

Stavebnice obsahuje všechny potřebné součástky, objímky, konektory a desku s plošnými spoji, která je prokovená a postříbřená, takže se velmi snadno pájí - tedy vše, co vidíte na druhé fotografii. Sestavení je možné provést běžnou trafopáječkou a zkušenější radioamatér to hravě zvládne za jeden večer.

Na poslední fotografii je hotová stavebnice zabudována do krabičky RKZ3 (máme též v nabídce) i s malým reproduktorem.

Další informace případně naleznete na našem internetovém fóru

Nechceme být jen běžnými obchodníky, kteří bez rozmyslu prodávají vše, co jim přijde pod ruku a na čem si myslí, že vydělají. My jsme 'v civilu' také kutilové, veteránisti, řidiči - a zakládáme si na tom, že všechno co prodáváme, jsme osobně vyzkoušeli. Přímo tento konkrétní výrobek se nám - i našim známým - osvědčil natolik, že ho sami dlouhodobě používáme. S radostí ho tedy můžeme doporučit i vám a zaručit, že s ním určitě budete spokojeni a že bude fungovat tak, jak od něho očekáváte !




Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Krabička RKZ-3


Teleskopická anténa - BNC profi


Reproduktor malý 77mm


TECSUN PL660 SSB Air

Soubory ke stažení :
Schéma zapojení přijímače Air Band (JPG - 0.2 MB)

Návod k sestavení (ENG) (PDF - 0.8 MB)








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty