FM konvertor na východní normu

FM konvertor na východní normu


( Autorádia a zvuk )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 1 ks

Cena :
(v EUR : 41.1 €)
999 ksKoupit


Skvělá věc pro všechna stará autorádia vybavená pouze tzv. "východní normou" FM (VKV - OIRT), kde už dneska nic nevysílá. Pomocí této kouzelné černé skříňky dokážete autorádio přesvědčit, aby hrálo i současné stanice !

Tato malá krabička o rozměrech cca 80x40x35mm se jednoduše zapojí mezi autorádio a anténu, červený drát se přivede na +12V (nebo 6V). To je celé. Konvertor převede signály FM do "starého" pásma OIRT, bez jakéhokoliv zásahu do vlastního rádia !

Celá věc má pouze jedno malé omezení - celkem logické. Vzhledem k šířce pásma starého FM (zhruba 66-76 MHz), která je jen poloviční než má současné FM (88-108), můžeme na starém rádiu ladit pouze stanice ve stejné šířce - zde tedy v rozsahu cca 90-100 MHz. Avšak i s tímto omezením prakticky všude naladíme nějakou "poslouchatelnou" stanici.

Po přidání tohoto konvertoru k Vašemu starému autorádiu pak na něm bude samozřejmě také případně fungovat jakýkoliv běžný "FM Transmitter" (nebo některé telefony a navigace, podobným zařízením vybavené) pro poslech souborů MP3

Český výrobek, poslední kusy - další výroba zatím nejistá !

Zapojení je zcela jednoduché - konvertor vřadíte mezi původní anténu a autorádio. Jediný drát, který z něj vede, připojíte na napájení (PLUS) - ideálně k zapalovacímu klíčku, případně k vývodu autorádia pro napájení elektronické antény (ten ale mívají jenom novější rádia) - zkrátka tak, aby byl konvertor napájený jenom při jízdě, nebo při zapnutém rádiu. Pokud by byl napájený stále, vybíjel by autobaterii.



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Tříbarevná LED dioda SA


Signální generátor SSG20A


Arduino Nano


Fototranzistor KP101








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty