Dozimetr - měřič radiace GV6 Micro

Dozimetr - měřič radiace GV6 Micro


( Měřiče radioaktivity )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek


MOMENTÁLNĚ NENÍ SKLADEM


Cena :
(v EUR : 227.4 €)
5530


Měřič radioaktivity GV6 Micro detekuje beta i gamma záření a spolehlivě indikuje jakoukoliv - i jenom velmi mírně zvýšenou radioaktivitu, uvnitř, venku i v ovzduší.

Umí měřit jak okamžitou hodnotu záření, tak i hodnotu dávky (tedy jakoby "součet" záření, které jste za daný časový úsek obdrželi).

Mikrominiaturní rozměry - vejde se do jakékoliv kapsy, má barevný LCD displej, zvukovou indikaci, časovou osu pro sběr dat a samozřejmě i alarm. Napájí se vestavěným LiOn akumulátorem, který se nabíjí přes běžný konektor USB micro (kabel je součástí dodávky).

Dozimetr samozřejmě může sloužit jako součást vybavení nouzového krytu pro případ katastrofy - ale může prokázat neocenitelné služby i při běžných "mírových" činnostech - kontrola potravin, průzkum podzemí, nerostů, železného a elektrošrotu atd. Velmi dobrá pomůcka je to také pro každého, kdo se chystá koupit nějakou nemovitost, hlavně staršího data. Vzhledem k cenám domů, bytů a chat je dneska několikatisícová investice do pořádné kontroly před nákupem velmi rozumná a v důsledku levná...

Měřič je přes svoje miniaturní rozměry velmi citlivý a detekuje i běžné radioaktivní pozadí, které je všude kolem nás (mírné záření geologického podloží, částice kosmického záření, plyn radon atd.)

POUZE ANGLICKÝ NÁVOD (který ale ani není pro základní použití potřeba - prostě ho zapnete a on začne měřit. Při normální úrovni občas "tikne", když se náhodou zvýší radioaktivita, tak začne pípat rychle a v případě už hrozící nebezpečné úrovně bude hlasitě pískat jako o život).

Poslední kusy



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Redukce SCART Cinch


Mikrofon stojánkový k PC


IO LM338T


Audio kazeta SONY HF 90








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty