Dozimetr - měřič radiace RBGT-62

Dozimetr - měřič radiace RBGT-62


( Měřiče radioaktivity ,Měřící přístroje )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázek


MOMENTÁLNĚ NENÍ SKLADEM
a bohužel už nejspíš ani nebude.


Cena :
(v EUR : 61.6 €)
1499


Plně funkční, vyzkoušený a zkalibrovaný KOMPLETNÍ dosimetr - měřič radioaktivity (záření alfa, beta a gamma), osvědčený legendární typ RGBT-62 z bývalého armádního vybavení ČSLA, dodnes s oblibou používaný mnoha amatérskými speleology, hledači pokladů, ale i ve výzkumných laboratořích atd.

Jedná se o analogový tranzistorový přístroj s GM trubicí (čítač Geiger-Miller) jako sondou, napájený dvěma běžnými monočlánky typu "velký buřt".

Odolné armádní provedení, chráněné proti pádu i povětrnostním vlivům. Jako indikátor je použitý citlivý ručkový měřicí přístroj a lze také připojit sluchátko, v němž je možno slyšet detekci jednotlivých částic ve formě "praskotu".

Je vhodný jak pro měření slabé úrovně radioaktivního pozadí, tak i velkých dávek.

Včetně kožené brašny a kompletního příslušenství (sonda, sluchátko...)

Narozdíl od různých vojenských výprodejů se jedná o zrepasovaný a 100% fungující přístroj. Obsahuje NOVOU sondu GM (typ STS-5) pro zajištění bezvadné funkce.

Poznámka : Originální "ostrá verze" měla na boku koženého obalu ještě kontrolní zářič - malý zdroj radioaktivity, kterým bylo možno ověřit funkčnost přístroje. V souladu s platnou legislativou byl z tohoto přístroje demontován a není součástí dodávky.

Myslíte, že tento přístroj je v dnešní době k ničemu ? Možná. Ale přece jen - podívejte se, že občas by se třeba hodit mohl...



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Monočlánek 1,5V R20 velký dobový


Thorium - zdroj záření


Dozimetr - měřič radiace IT65


Geiger-Müller sonda STS5








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty