Miniaturní Teslův transformátor

Miniaturní Teslův transformátor


( Napájecí zdroje ,Součástky pro pokusy )





Skladem 2 ks

Cena :
(v EUR : 12.3 €)
300 ksKoupit


Hotový modul miniaturního Teslova transformátoru pro demonstrační účely.

Je to zajímavá hračka, vyrábějící velmi vysoké napětí. Na konci sekundární cívky srší několikamilimetrové modré "plamínky". Když k ní přiblížíte třeba LED žárovku, nebo úspornou zářivku, tak se rozsvítí (aniž by byla kamkoliv připojená, jenom ji stačí držet v ruce !). V bezprostředním okolí plazmového výboje se totiž vytváří silné energetické pole.

Napájení 12V jakýmkoliv běžným "trafíčkem" jako máte určitě doma třeba u routeru na internet, u různých nabíječek atd.

POZOR ! Přístroj je určen pro fyzikální pokusy a demonstrační účely, za jakékoliv jeho jiné použití neneseme odpovědnost. Nezapínejte jej v bezprostřední blízkosti malé spotřební elektroniky, mobilních telefonů, tabletů, notebooků, atd. - v krajním případě může způsobit jejich poškození. Také jej nepoužívejte v blízkosti platebních karet, přístupových čipů atd, nezapínejte jej v přítomnosti osob s kardiostimulátorem. Nejedná se o hračku, nenechávejte přístroj obsluhovat děti. Při déletrvajícím kontaktu plazmového výboje s pokožkou může způsobit její bodové popálení.

Výkonový tranzistor je umístěn na malém kovovém chladiči, který se za provozu silně zahřívá, přístroj není určen pro tvralý provoz, doporučená maximální doba provozu je 10-30 sekund.

Výrobek je funkčním modulem pro dodatečnou montáž, nejedná se o finální výrobek. Používat by jej měly pouze poučené osoby pro demonstrační a výukové účely.



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Měřič elektromagnetického pole FD10


Retro rádio DENVER


LED žárovka Ba9s 6V modrá


Kleště odizolovací








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty