Dozimetr - měřič radiace GV9R

Dozimetr - měřič radiace GV9R


( Měřiče radioaktivity )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 4 ks

Cena :
(v EUR : 102.8 €)
2500 ksKoupit


Zcela nový dozimetr - měřič radioaktivity. Detekuje beta i gamma záření a spolehlivě indikuje jakoukoliv - i jenom velmi mírně zvýšenou radioaktivitu, uvnitř, venku i v ovzduší.

Umí měřit jak okamžitou hodnotu záření, tak i hodnotu dávky (tedy jakoby "součet" záření, které jste za daný časový úsek obdrželi).

Nová vylepšená verze - kapesní rozměry, barevný LCD displej, zvuková indikace a alarm. Napájí se třemi běžnými tužkovými bateriemi (nebo akumulátory) AA s možností nabíjení přímo uvnitř (běžný konektor USB micro).

Dozimetr samozřejmě může sloužit jako součást vybavení nouzového krytu pro případ katastrofy - ale může prokázat neocenitelné služby i při běžných "mírových" činnostech - kontrola potravin, průzkum podzemí, nerostů, železného a elektrošrotu atd. Velmi dobrá pomůcka je to také pro každého, kdo se chystá koupit nějakou nemovitost, hlavně staršího data. Vzhledem k cenám domů, bytů a chat je dneska několikatisícová investice do pořádné kontroly před nákupem velmi rozumná a v důsledku levná...

Měřič je přes svoje miniaturní rozměry velmi citlivý a detekuje i běžné radioaktivní pozadí, které je všude kolem nás (mírné záření geologického podloží, částice kosmického záření, plyn radon atd.). Umožňuje nastavit různé režimy práce, pracovat se zhasnutým displejem kvůli úspoře napájení, zobrazit graf s časovou osou naměřených hodnot.

POUZE ANGLICKÝ NÁVOD (který ale ani není pro základní použití potřeba - prostě ho zapnete a on začne měřit. Při normální úrovni občas "tikne", když se náhodou zvýší radioaktivita, tak začne pípat rychle a v případě už hrozící nebezpečné úrovně bude hlasitě pískat jako o život).



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




FM anténa 300 ohm IEC konektor


WiFi spínač SONOFF


Tranzistor BC557 (KC307)


USB nabíječka hodinky








R A D I O T E C H N A
specializovaný E-Shop

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty